Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Vlada Republike Srpske, na sjednici koja je danas održana u Banjaluci, prihvatila je Informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske a.d. i prijedlog daljih aktivnosti.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza organizovali su danas edukativno-promotivnu vožnju za 180 učenika šestih razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke.

Opširnije...

Završetkom projekta modernizacije signalnog i telekomunikacionog sistema duž željezničke dionice Doboj-Banjaluka i automatizacijom još osam putnih prelaza bezbjednost željezničkog saobraćaja biće podignuta na viši nivo, rekao je Dragan Savanović, v.d. generalnog direktora Željeznica Republike Srpske prilikom obilaska stanica Vrbanja i Jošavka.

Opširnije...

Prezentacije pod nazivom „Restrukturisanje željeznica“ održane u organizaciji Željeznica Republike Srpske, imale su za cilj upoznavanje sa fazama, modelima i iskustvima u okviru procesa restrukturisanja kroz koje su prošle Železnice Srbije i Železnice Slovenije, kao i planovima za restrukturisanje Željeznica Republike Srpske.

Opširnije...

Čestitajući jubilej, 25 godina postojanja i rada, Krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog i Dan željezničara 12. maj svim zaposlenima u Željeznicama Republike Srpske, vršilac dužnosti generalnog direktora Dragan Savanović istakao je da su ŽRS koje su vršnjaci sa Republikom Srpskom, mnogo doprinijele postojanju i opstanku Republike Srpske kao i privrede kojoj su na usluzi sve ove godine.

Opširnije...