Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U sklopu pripreme projekta "Restrukturisanje Željeznica Republike Srpske" koji će se sprovoditi uz podršku Svjetske banke, te radi odgovaranja na zahtjeve politika i procedura Svjetske banke koje se odnose na socijalna pitanja i zaštitu životne sredine, Željeznice Republike Srpske objavljuju i pozivaju javnost na slanje komentara na sljedeće dokumente: Socijalna procjena - nacrt i Plan za upravljanje životnom sredinom: lista za provjeru – nacrt, na srpskom jeziku.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske obavještavaju  putnike, korisnike željezničkog saobraćaja da od prvog avgusta na snagu stupaju izmjene i dopune reda vožnje za 2016/2017. godinu.

Opširnije...

Turisti i ljubitelji uskotračnih pruga od 1. jula mogu uživati u vožnji cijelom muzejsko-turističkom prugom od stanice Šargan Vitasi preko Mokre Gore, Vardišta i Dobruna do Višegrada, nakon potpisivanja ugovora o regulisanju međusobnih odnosa željezničkih kompanija iz Republike Srpske i Srbije.

Opširnije...

Unapređenje operativne efikasnosti i postizanje finansijske održivosti osnovni je cilj restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, rečeno je na brifingu za medije u Banjaluci tokom koga je predstavljen planrestrukturisanja, uloga Uprave ŽRS, Ministarstva saobraćaja i veza i Vlade RS i podrška Svjetske banke u tom procesu.

Opširnije...

Djeca sa posebnim potrebama zajedno sa vršnjacima, njih 90 sa 10 odraslih pratilaca, u subotu su krenuli vozom iz Doboja ka Petrovu na, prema riječima Sanje Živković, organizatora jednodnevnog izleta ispred Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama,  nezaboravno druženje tokom koga su predviđene sportske i edukativne aktivnosti.

Opširnije...