Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Projekat elektronskog osiguranja stanica Banja Luka, Vrbanja, Jošavka, Čelinac, Snjegotina i Ostružnja ulazi u završnu fazu sprovođenjem  obuke za radnike Željeznica Republike Srpske (ŽRS) koji će rukovati savremenom elektronskom opremom sa međustaničnom zavisnošču.

Opširnije...

Nakon probnog, danas su u redovan rad pušteni automatski signalno-sigurnosni uređaji osiguranja putnog prelaza „Ljeb“ koji se nalazi na regionalnom putu kod naseljenog mjesta Dragalovci. 

Opširnije...

Slatke pakete za osnovce i srednjoškolce koji borave u Prijateljskoj kući u Doboju i ove godine, kao mali znak pažnje uz poruku da nisu sami, obezbijedile su Željeznice Republike Srpske.

Opširnije...

Uprava Željeznica Republike Srpske organizovala je danas u Doboju, neformalno druženje sa novinarima u povodu božićnih i novogodišnjih praznika.Bila je ovo prilika da se sumira saradnja iz protekle godine ali i pruže neophodne informacije vezane za reforme koje su u toku u Željeznicama Republike Srpske.

Opširnije...

U cilju popularizacije prevoza putnika i na početku 2018. godine Željeznice Republike Srpske nakon upućene molbe, izašle su u susret i organizovale besplatnu vožnju za 26 mališana predškolske ustanove „Pčelica“ iz Prnjavora. 

Opširnije...