Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U ponoć, 09/10. decembar 2017. godine, na snagu će stupiti novi red vožnje Željeznica Republike Srpske sa važnošću do 08.12.2018. godine.

Opširnije...

Jesenje elektronsko mjerenje parametara pruga Željeznica Republike Srpske uspješno su završili zaposleni u sekcijama za održavanje pruga Doboj i Banjaluka.

Opširnije...

Željeznice Republike Srpske obavještavaju  putnike, korisnike željezničkog saobraćaja da od sutra, 10. novembra, na snagu stupaju izmjene reda vožnje za 2016/2017. godinu.

Opširnije...

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović danas se sastao sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong International Economic &Technical Cooperation Group Ltd (SDHS.CSI) koja je 2014. godine prema Vladi RS iskazala interesovanje za projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Banjaluka (most na Vrbasu) – Prijedor – Novi Grad – Dobrljin – granica sa Hrvatskom.

Opširnije...

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić razgovarao je danas, 19.10.2017. godine, u Banjaluci sa predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora Željeznica Republike Srpske, predstavnicima sindikata radnika zaposlenih u preduzeću i članovima Jedinice za implementaciju projekta restrukturisanja Željeznica Republike Srpske.

Opširnije...