Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Imajući u vidu činjenicu da se jedan broj radnika Željeznica RS i dalje nalazi u takozvanom štrajku glađu, Uprava Društva još jednom ih poziva da okončaju ovakav vid izražavanja nezadovoljstva i da se vrate svojim redovnim radnim obavezama. 

Opširnije...

U sklopu pripreme projekta „Restrukturisanje Željeznica Republike Srpske“, koji je planiran da se sprovodi uz podršku Svjetske banke, u Doboju su danas održana dva sastanka na kojima su prezentovani projekat i nacrt socijalne procjene koja je sastavni dio planiranog restrukturisanja radne snage.

Opširnije...

Uprava Željeznica Republike Srpske ne spori da su u tekućoj godini nastala određena dugovanja prema radnicima, prije svega po osnovu toplog obroka i naknade za prevoz, ali kao što je to već više puta isticano, do kašnjenja sa isplatama dolazi zbog nedostatka novčanih sredstava, a ne zbog volje Uprave da neka radnička prava uskrati ili umanji.

Opširnije...

Predsednik Nadzornog odbora Želјeznica Republike Srpske Ratko Đuričić, istakao je da je današnji sastanak sa predstavnicima sindikalnih organizacija jedan od konstruktivnijih u procesu donošenja novog pravilnika o radu.

Opširnije...

Broj putnika koji putuju talgo vozom na relaciji Banja Luka - Sarajevo iz dana u dan se povećava. Tako je za samo petnaest dana avgusta ove godine, u stanicama Banja Luka, Stanari i Doboj prodato čak 787 rezervacija.

Opširnije...