Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Novogodišnji prijem za članove Uprave, direktore Sektora, Sekcija, predsjednike sindikalnih organizacija i članove Nadzornog odbora Željeznica Republike Srpske, tradicionalno i ove godine upriličio je generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović.

Obraćajući se prisutnima on je naglasio da  Željeznice Republike Srpske za sobom ostavljaju izuzetno tešku proteklu godinu.

- Ni naredna godina, nažalost, ne obećava ništa bolje. Željeznice Republike Srpske  nisu dobile nove komitente a postojeći, za koje vršimo usluge prevoza, ostali su u istom broju i gotovo na istom nivou  ili sa smanjenim količinama roba koje mi za njih prevozimo. Iz tog razloga pozvao bih sve vas da, uvažavajući tešku situaciju, zajedno radimo na tome da sve ovo zajednički prevaziđemo sa što manje posljedica – rekao je generalni direktor Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović.

On je dodao da planovi za narednu, 2017. godinu moraju biti realni i ostvarivi, te da se moraju bazirati na rezultatima i pokazateljima iz prethodnih godina kako bi se poslovanje, obaveze, broj zaposlenih, nova organizacija i sistematizacija projektovale u skladu sa mogućnostima.

U ime Uprave Željeznica Republike Srpske on se svojim saradnicima zahvalio na saradnji u protekloj godini i poželio da ona u narednoj godini bude plodonosnija sa više povjerenja i odgovornosti.

Generalni direktor je svim zaposlenima u Željeznicama Srpske poželio srećnu nastupajuću 2017. godinu, dobro zdravlje, sreću i blagostanje u porodici.