Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obavještavaju  putnike, korisnike željezničkog saobraćaja da od prvog avgusta na snagu stupaju izmjene i dopune reda vožnje za 2016/2017. godinu.

Novost u saobraćanju vozova na prugama Željeznica RS je talgo voz koji će, umjesto relacije Sarajevo – Doboj, od prvog avgusta saobraćati na relaciji Sarajevo – Doboj – Banjaluka, sa dolaskom i polaskom iz stanice Doboj u 18.58/19.03 časova, stanice Stanari 19.26/19.27 i dolaskom u stanicu Banjaluka u 20.31h.

Od drugog avgusta, talgo voz će, umjesto dosadašnje relacije Doboj – Sarajevo, saobraćati na relaciji Banjaluka – Sarajevo. Polazak iz Banjaluke je u 05.28h, Stanara u 06.35, u Doboj stiže u 06.58 i nastavlja za Sarajevo u 07.07. časova.

Za talgo vozove obavezna je rezervacija uz voznu kartu  za sve putnike, čija cijena iznosi  jednu KM.

Takođe, izmjene i dopune u redu vožnje ŽRS 2016/2017. odnose se i na relaciju Doboj – Petrovo Novo  gdje od prvog avgusta 2017. godine putnički voz saobraća na relaciji Doboj – Tuzla sa polaskom iz Doboja u 19.28h i dolaskom u Tuzlu u 21.04h.

Voz koji saobraća na relaciji Petrovo Novo – Doboj od drugog avgusta saobraćaće na relaciji Tuzla – Doboj sa polaskom iz Tuzle u 04.52h i dolaskom u stanicu Doboj u 06.28h.

U važećem redu vožnje od 1. avgusta otkazuje se voz na relaciji Petrovo Novo – Doboj sa polaskom iz stanice Petrovo Novo u 20.28, a od 2. avgusta i voz na relaciji Doboj – Petrovo Novo sa polaskom iz stanice Doboj u 04.38h.

Izmjene i dopune reda vožnje Željeznica Republike Srpske dogovorene su sa Željeznicama FBiH uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

Svim putnicima i korisnicima željezničkog saobraćaja Željeznice Republike Srpske žele ugodnu vožnju a sve neophodne informacije mogu dobiti na zvaničnom sajtu ŽRS: žrs-rs.com u rubrici RED VOŽNJE.