Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U sklopu pripreme projekta "Restrukturisanje Željeznica Republike Srpske" koji će se sprovoditi uz podršku Svjetske banke, te radi odgovaranja na zahtjeve politika i procedura Svjetske banke koje se odnose na socijalna pitanja i zaštitu životne sredine, Željeznice Republike Srpske objavljuju i pozivaju javnost na slanje komentara na sljedeće dokumente: Socijalna procjena - nacrt i Plan za upravljanje životnom sredinom: lista za provjeru – nacrt, na srpskom jeziku.

Dokument je objavljen 24.7.2017. godine i dostupan je javnosti 14 dana. Svoje komentare i prijedloge možete slati na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštanskim putem na adresu: Željeznice Republike Srpske a.d. Doboj (Kabinet generalnog direktora), ul. Svetog Save 71, 74000 Doboj,  zaključno sa 7.8.2017. godine.