Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na prezentaciji modela reorganizacije slovenačkih željeznica, predstavnici Željeznica Republike Srpske, kao i Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva rada i boračke zaštite i željezničkih sindikalnih organizacija, imali su priliku juče u Banjaluci da se upoznaju sa iskustvima kolega iz Slovenije tokom tog procesa.

Andrej Vidić, vođa Službe za pravne poslove predstavio je put Slovenskih železnica do restrukturisanog preduzeća, koji je bio dugotrajan i nimalo jednostavan proces.

Tokom reorganizacije pratili su ih brojni problemi, prije svega sporost, odnosno dinamika u centralizaciji službi i odnosima sa državom i socijalnim partnerima. Osnovni okvir za reorganizaciju bio im je Zakon o Društvu Slovenske železnice, koji je na snagu stupio 11. januara 2011. godine. Danas djeluju kao holding sa zavisnim društvima.

- Sa modelom slovenačkih željeznica i njihovim iskustvima bio sam upoznat ranije. Upoređujući ih sa načinom kako su neke druge željeznice uradile ovaj proces, smatram da je slovenački model za nas najprihvatljiviji. Odradili su odličan posao, imali su podršku zaposlenih, svoje vlade i nadležnih ministarstava. Cilj današnje prezentacije i jeste bio da se naši zaposleni saradnici, izvršni direktori i direktori sektora, jedinica za implementaciju i sindikati upoznaju sa ovim modelom. Oni su mogli da postave pitanja i informišu se direktno od ljudi koji su to već prošli, kakve su probleme imali i kako su se sa tim problemima suočavali. Po mom mišljenju sastanak je bio uspješan, volio bih da je bio još širi, te da će prisutni sada imati širu sliku i moći svojim kolegama prenijeti iskustva i ideju Uprave da na sličan ili potpuno identičan način provedemo restrukturisanje u Željeznicama Republike Srpske - rekao je Dragan Savanović, v.d. generalnog direktora ŽRS.

Svoje mišljenje iznio je i prezenter modela reorganizacije slovenačkih željeznica.

- Zadovoljan sam prije svega što je bilo postavljeno mnogo pitanja što nam pokazuje da je prezentacija bila korisna bar da se otklone nekakve sumnje i omoguće odluke u vezi sa reorganizacijom. Ključni faktor naše reorganizacije bio je u temelju zakona koji je donio stabilnost i da su se u tom procesu riješila pitanja sa državom, a prije svega sa dugoročnim ugovorima za Infrastrukturu i Putnički prevoz, da se uz to na strani željeznica napravila sanacija radnih i kadrovskih procesa, kao i finansijska i poslovna sanacija. Ispunili su se uslovi za efikasno poslovanje i da je na kraju od strane države usvojena i strategija koja nam sada daje određeni cilj koji moramo da slijedimo i ostvarujemo. Znamo i to da je i dalje potrebno ići u smjeru racionalizacije, uvijek ima mogućnosti za uštedom, tako da je ovo jedan dugotrajan proces koji u nekim fazama još traje - istakao je Andrej Vidić, vođa Službe za pravne poslove u Slovenskim železnicama.