Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na koji način iskoristiti potencijale koje imaju Željeznice Republike Srpske u svrhu povećanja korporacijske efikasnosti, smanjenja troškova poslovanja te na koji način uštedjeti električnu energiju i primijeniti evropsku regulativu čija obaveza slijedi u skorijoj budućnosti, teme su prezentacije pod nazivom „Energetska efikasnost u Željeznicama Republike Srpske“ održane u Doboju.

Dr Ivo Šimek i Srečko Debelak, eksperti konsultantske kompanije A.T. Kearney koja pruža usluge vezano za poboljšanje energetske efikasnosti klijentima zemalja jugoistočne Evrope, istakli su neophodnost procesa transformacije Željeznica Republike Srpske u cilju povećanja profitabilnosti i tehnološkog unapređenja poslovanja.

-To bi rezultiralo poslovanjem preduzeća bez gubitaka, za građane manji porezi, te u tehnološkom smislu prihvatiti i usvojiti dio evropske regulative vezane za smanjenje emisije ugljen-dioksida kao i primjenu tehnologije koju su prihvatile sve željeznice u regionu, gdje je do sada najdalje otišla Slovenija koja je radila na implementaciji tih programa. Ono što je pohvalno jeste da su Željeznice Republike Srpske prije dvije godine prepoznale neke od tih ideja ali, nažalost, još uvijek nije došlo do implementacije. Kada dođe do tih neophodnih promjena, doći će do ušteda i poslovanje će biti jeftinije – rekao je na prezentaciji dr Ivo Šimek.

Komisija za energetsku efikasnost i održivi razvoj Željeznica Republike Srpske do sada je uradila nekoliko manjih projekata, oni su primijenjeni i za rezultat donijeli određene uštede, rekao je Predrag Pecikoza  predsednik Komisije ispred ŽRS.

- Urađeni su projektni zadaci za tri željeznička objekta u Doboju te upućeni Fondu za energetsku efikasnost Republike Srpske koji bi trebao sufinansirati ove projekte u iznosu od 50% kako bi se ti objekti doveli u ispravno i funkcionalno stanje.  Početkom 2016. godine Komisija za energetsku efikasnost ŽRS izradila je projektni zadatak za izradu studije izvodljivosti energetske efikasnosti i tu je obuhvaćena: energetska obnova zgrada u vlasništvu ŽRS, primjena solarnih fotonaponskih panela, primjena led rasvjetnih tijela u unutrašnjoj i vanjskoj rasvjeti kao i primjena led rasvjetnih tijela na vučnim vozilima, svjetlosnim i skretničkim signalima, te poboljšanje energetske efikasnosti kod vučnih vozila – istakao je Pecikoza.

Finansijska sredstva za izradu studije izvodljivosti energetske efikasnosti ŽRS još uvijek nisu obezbijeđena. Projektni zadatak upućen je Ministarstvu saobraćaja i veza a preporuka slovenačkih eksperata je da  bi Vlada Republike Srpske morala prepoznati ulaganje u ovakve projekte koji u budućnosti donose značajne uštede a na kojima insistira i Evropska unija.

Procjene su da se samo ugradnjom uređaja za mjerenje potrošnje električne energije na lokomotivama, gdje bi pokazatelji jasno ukazali koliko svaki voz potroši električne i pogonske energije, dolazi do uštede do 20% električne energije, rečeno je na prezentaciji.

Povećanje rada, čemu teže Željeznice, povećava i potrošnju energije, pa je strateški motiv ušteda odnosno energetska efikasnost, koje nema bez početne investicije.

Na prezentaciji u Doboju prikazani su načini na koje je sve moguće doći do energetske efikasnosti sa dugoročnim benefitima za kompletno društvo a ne samo Željeznice Republike Srpske.