Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Novogodišnji prijem za rukovodioce, saradnike i predstavnike sindikata u Željeznicama Republike Srpske organizovan je na kraju kalendarske 2017. godine, kako bi se sumirali rezultati rada, ocijenilo šta je bilo dobro, šta je neophodno mijenjati i na čemu treba pojačano raditi u narednoj godini.

- Ono što je neophodno mijenjati u godini koja je pred nama je bolje planiranje poslovanja kako bi rezultati rada bili i ostvareni. Planirati više nego što možemo i što nije realno u datim okolnostima nije dobro i to trebamo promijeniti u narednom periodu. Svako od nas mora se više angažovati u ostvarivanju postavljenih zadataka jer nam je svima krajnji cilj pozitivno poslovanje Željeznica Republike Srpske. Počeli smo sa restrukturisanjem i velika podrška koju imamo od Ministarstva saobraćaja i veza, Vlade RS i Narodne skupštine veoma nam je značajna jer se posao oko restrukturisanja zahuktava u 2018. godini – rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora ŽRS Dragan Savanović.

On je naglasio da je tokom restrukturisanja preduzeća, koje će trajati do 2021. godine, neophodno usvojiti nove i bolje načine rada, promijeniti svijest i odnos prema poslu, zadržati dobre a riješiti se loših navika, te zajedno postizati rezultate koji će Željeznice dovesti do ranga profitabilnog preduzeća.

Upućujući čestitke za predstojeće praznike svojim saradnicima, željezničarima koji su sa završetkom 2017. otišli u penziju, kao i svim zaposlenima u Željeznicama Republike Srpske vršilac dužnosti generalnog direktora poželio je dobro zdravlje, porodičnu sreću te poslovne i lične uspjehe u narednoj 2018. godini.