Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U organizaciji Željeznica Republike Srpske tradicionalno i ove godine u susret Novoj 2018. godini, upriličena je podjela novogodišnjih paketića u vozovima u Doboju, Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu.

-U povodu novogodišnjih praznika Željeznice Republike Srpske tradicionalno organizuju podjelu novogodišnjih paketića za djecu željezničkih radnika. Podjela paketića se obavlja u vozovima, a novogodišnji voz u Doboju saobraća na relaciji Doboj - Osječani - Doboj. Podijeljeno je 312 paketića za područje čvora Doboj – rekao je Nebojša Radojčić, direktor Sekcije za Saobraćajno transportnu djelatnost Doboj.

Podjela novogodišnjih paketića za djecu željezničkih radnika organizuje se u saradnji Uprave Željeznica Republike Srpske i sindikalnih organizacija.

-Željeznice već dugi niz godina neguju novogodišnju manifestaciju podjele novogodišnjih paketića djeci naših zaposlenih, što je na radost svih nas tradicija već dvadeset godina. Ove godine smo u čvoru Doboj obezbijedili dva Djeda Mraza, koji će podjelom novogodišnjih paketića obradovati naše mališane – rekao je Đoko Lazić, predsjednik Sindikata željezničara čvora Doboj.

Uz osmijehe, veselu graju i upućene najljepše želje u susret Novoj 2018. godini, novogodišnje pakete Djeda Mrazovi u novogodišnjim vozovima uručili su i mališanima u Banjaluci 121, Prijedoru 75 i Novom Gradu 47. Ove godine podjeljeno je ukupno 555 novogodišnjih paketa.