Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Slatke pakete za osnovce i srednjoškolce koji borave u Prijateljskoj kući u Doboju i ove godine, kao mali znak pažnje uz poruku da nisu sami, obezbijedile su Željeznice Republike Srpske.

Posjeta predstavnika Željeznica  RS mališanima u Doboju kao i svake godine protekla je uz srdačnu dobrodošlicu, veseo razgovor, druženje i fotografisanje za uspomenu.

Humanitarka Marliz van Hofen, koja već  18 godina brine o djeci bez roditeljskog staranja, izrazila je veliku zahvalnost  predstavnicima Željeznica RS na posjeti i poklonima, te istakla da je svaka pomoć dobrodošla.

- Kroz Prijateljsku kuću u Doboju do sada je prošlo pedesetoro djece. Nakon završenog školovanja oni kreću svojim putem. Mnogi od njih danas su zaposleni ljudi koji su stvorili svoje porodice. Nažalost teško dolaze do posla, pa svoju sreću nakon punoljetstva nerijetko potraže odlaskom u inostranstvo – ističe Marliz van Hofen.

Željeznice Republike Srpske nastoje da, njegujući tradiciju darivanja, obraduju i izmame osmijehe mališanima kojima pažnja u najosjetljivijem periodu odrastanja mnogo znači.