Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Svim radnicima Željeznica Republike Srpske čestitam 1. maj, Međunarodni praznik rada, uvjeren da zajedno možemo postići i bolje rezultate. Zato je neophodno da se okrenemo osnovnim vrijednostima koje će doprinijeti oporavku i napretku našeg preduzeća, time i položaja radnika.

Pošteni rad i zalaganje, lojalnost i nastojanje da se doprinese tom cilju, trebali bi nam biti vodilje u daljem radu. 1. maj je i dan velikih okupljanja, prvomajskih uranaka i druženja. U nadi da će u godinama koje dolaze istinski radnik biti više cijenjen i poštovan u društvu, želim vam srećan Međunarodni praznik rada.
Takođe, slaveći Hristovo vaskrsnuće, želim vam uputiti želje za ličnim i porodičnim mirom i spokojstvom, da ovaj veliki hrišćanski praznik proslavite u skladu sa običajima i u krugu svojih porodica. Vrijeme velikih vjerskih praznika prilikaje za zbližavanje sa porodicom, prijateljima i kolegama.
Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke uz želje da vam praznični dani donesu dobro zdravlje i napredak u životu i radu.