Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U prethodnih nekoliko dana izvršeno je mjerenje i ispitivanje geometrijskih parametara kontaktne mreže na prugama Željeznica Republike Srpske.

Taj posao urađen je elektronskim mjernim kolima Infrastrukture železnice Srbije, a kao vučno vozilo korišteno je pružno vozilo OBW 10 Sekcije za održavanje pruga Banja Luka.

Elektronska mjerna kola Infrastrukture železnice Srbije preuzeta su u Zvorniku nakon čega je izvršeno mjerenje parametara kontaktne mreže u nadležnosti dobojske Sekcije za elektrotehničke poslove, a potom i banjalučke, na 318 kilometara elektrificirane pruge..

U mjerenjima parametara kontaktne mreže na području Sekcije elektrotehničkih poslova Doboj aktivno su učestvovali direktor Sekcije, šef Službe stabilnih postrojenja elektrovuče, šefovi i tehničari radnih jedinica kontaktne mreže i predstavnik Sektora unutrašnje kontrole ŽRS.

- Kontaktna mreža je izuzetno važna u željezničkom saobraćaju i nastojimo da je održavamo na najbolji način kako ne bi dolazilo do prekida u napajanju električnom energijom. Iako gotovo svakodnevno ručno vršimo mjerenja i ispitivanja, elektronska su pouzdanija i daju pravu sliku stanja na terenu. Mjerenja koja su upravo završena pokazala su da nema značajnijih odstupanja i da su parametri u granicama tolerancije – kaže Branko Radovanović, direktor Sekcije za elektrotehničke poslove Doboj.

Da radnici na održavanju kontaktne mreže dobro rade svoj posao pokazale su mjerne trake. Nakon njihove analize utvrđene su potrebne intervencije koje se uglavnom svode na finu regulaciju kontaktne mreže.

Mjerenje i ispitivanje geometrijskih parametara kontaktne mreže Željeznica Republike Srpske mjernim kolima izvršeno je prema  operativnom planu mjerenja i u skladu sa važećim standardima i pravilnicima.