Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Zaposleni iz Sekcije za održavanje pruga Banjaluka u Željeznicama Republike Srpske izvode radove na remontu drugog staničnog kolosijeka u stanici Omarska kod Prijedora.

Radovi se vrše na dionici dužine od 200 metara vlastitim sredstvima i radnom snagom ŽRS.

Direktor Sekcije za saobraćajno-transportnu djelatnost Prijedor Mirjana Radić, istakla je da kolosijeci na ovom području nisu remontovani od kraja sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je poslednji put vršen remont pruge Banjaluka- Novi Grad. Radićeva je naglasila da su godinama preko ovih kolosijeka prelazile velike količine tereta, te da je drugi kolosijek bio prioritetan za remont.

- Od ukupno pet, koliko ih imamo, drugi kolosijek je zahtijevao neophodne radove koje izvodimo vlastitim sredstvima. Izmijenjen je kompletan donji i gornji stroj pruge polovnim, ali ispravnim pragovima i šinama. To je dio materijala koji je preostao od remonta pruge Doboj – Banjaluka – rekla je direktorka Sekcije za saobraćajno – transportnu delatnost Mirjana Radić.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava u Željeznicama Republike Srpske otežano je veliko ulaganje, ali se nastoje realizovati redovna održavanja i prioritetni poslovi kako bi prevoz bez prekida funkcionisao te kako bi se poboljšao kvalitet usluga koje ŽRS pružaju svojim komitentima.

- Neophodno je bilo da se završi remont ovog kolosijeka jer najveći dio prevoza koji se obavlja na Željeznicama Republike Srpske ide iz stanice Omarska za korisnika Arselor Mital Prijedor koji je ujedno i najznačajniji komitent ŽRS – rekla je Radićeva.

U stanici Omarska nastavljaju se i radovi na izgradnji radionice za tekuće održavanje vagona sa otkačivanjem. Objekat je završen i ovih dana trebalo bi da budu dopremljene šine, skretnice i ostali materijal potreban za postavljanje radioničkog kolosijeka kako bi posao bio kompletno završen.