Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Radnici Sekcije za održavanje pruga (ZOP), Radne jedinice Sočkovac, završili su poslove na saniranju donjeg stroja pruge u blizini Doboja, na pruzi prema Petrovu i Tuzli (56,980+57,20).

Ogromna vododerina, koju je napravila rijeka Spreča, oštetivši i donji stroj pruge, napokon je  sanirana i ne predstavlja opasnost za odvijanje željezničkog saobraćaja.

- Ugradili smo 336 kubika lomljenog kamena, čiji prečnik je do 100 centimetara. Prethodno smo u koritu rijeke Spreče, od betonskih pragova, napravili „roštilj“ na koji smo postavljali kamene gromade. Na ovaj način zaštitili smo trup pruge od novih prodora vode i eventualnih elementarnih nepogoda – objašnjava Nenad Ilić, šef Službe za donji stroj pruge.

Zopovci su mehanizacijom i ručnim alatima izgradili nasip dužine od oko četrdeset i visine od dvadesetak metara a cjelokupni radovi trajali su oko šest mjeseci.

- U rezervi imamo određene količine lomljenog kamena koji ćemo iskoristiti prema ukazanoj potrebi, na nekim drugim lokacijama – kaže Nenad Ilić.

Donji stroj pruge služi kao podloga za nasipanje tucanika preko kojeg se postavljaju pragovi i šine, a radnici ZOP-a Željeznica Republike Srpske zaduženi su za održavanje i kvalitet pruge.