Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Zajednica evropskih željezničkih i infrastrukturnih preduzeća (CER) objavila je 4. izdanje konkursa za izbor najbolje željezničke fotografije u Evropi.

Tema konkursa za izbor najbolje fotografije „Alin Basten“ nosi naziv „Perspektivna budućnost željeznica“.

Cilj ovogodišnjeg konkursa je stimulacija kreativnosti putnika koji koriste željeznički saobraćaj, kao i predstavljanje pozitivne slike željeznica u Evropi.

Na konkursu, pored članova CER, pravo učešća imaju stanovnici 28 država članica Evropske unije, kao i Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Gruzije, Moldavije, Norveške, Švajcarske,Turske i Ukrajine.

Uslovi konkursa podrazumijevaju dostavljanje fotografija visoke rezolucije, po mogućnosti u horizontalnom formatu, isključivo napravljenih u tim zemljama.

Fotografije je neophodno dostaviti do 15. decembra 2016. godine putem inernet stranice CER  http://www.cer.be/forms/3rd-european-railway-photography-contest.

Dvanaest najboljih fotografija biće prikazano na ceremoniji dodjele nagrada „Evropske željeznice 2017. godine“ kao i na sastanku Generalne skupštine CER u periodu 7-8 februar 2017. godine. Autori najboljih fotografija dobijaju i novčanu nagradu u iznosu od po 200 evra.

Više informacija i detaljna pravila konkursa zainteresovani mogu potražiti putem linka i kontaktirajući nadležnu osobu (Martin Huska CER):

http://www.cer.be/aline-bastin-photography-contest-rules

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.