30.10.2020

Vijesti

U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta

U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta

Željeznice Republike Srpske završile su značajan posao u stanici Šamac, gde su remontovana dva energetska transformatora čime je na duži period obezbeđena sigurnost napajanja kontaktne mreže, te samim tim osigurana i veća bezbednost u odvijanju željezničkog saobraćaja.

Transformatori su nakon remonta dovedeni u novo pogonsko stanje, čime će uz kvalitetno održavanje u narednih dvadesetak godina biti osigurana i pouzdanost napajanja kontaktne mreže.

Sekcija za elektrotehničke poslove Doboj, u službenom mestu Šamac završila je radove i na rekonstrukciji rasvete, gde su postojeće dotrajale živine svetiljke zamenjene modernom, štedljivom LED rasvetom.

LED rasveta postavljena je na pet reflektorskih stubova visine 18 metara.

Radovi na zameni dotrajele rasvete i sprovođenju mera energetske efikasnosti tokom 2019. godine izvršeni su u službenim mestima: Osječani, Vranjak, Koprivna Gornja, Stanari, Dragalovci, Ostružnja, Suvo Polje, Boljanić i putni prelaz Ljeb, te u 2020. godini u Srpskoj Kostajnici.

Zamenom do sada korištenih živinih sijalica odgovarajućim LED rasvetnim telima, Željeznice Republike Srpske dobijaju višestruku korist.Pored značajne uštede u potrošnji električne energije, moderne LED lampe i reflektori imaju duži vek trajanja, te ne podležu redovnom mesečnom održavanju kao što je to bio slučaj sa živinim svetiljkama.

Poslovi na rekonstrukciji rasvete provode se u okviru realizacije projekta energetske efikasnosti u Željeznicama Republike Srpske, u okviru redovnog investicionog održavanja planiranog za period 2019 – 2021. godina.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : U stanici Šamac remontovani transformatori i rekonstruisana rasveta