12.05.2020

Vijesti

Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara

Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara

Za Željeznice Republike Srpske najznačajniji datum 12. maj, Dan željezničara i Krsna slava Sv. Vasilija Ostroškog obilježen je i ove godine, skromno i dostojanstveno i u duhu tradicije. Lomljenju slavskog kolača prethodilo je podsjećanje na željezničare radnike Željeznica koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Ispred centralnog spomenika u Doboju položeni su vijenci i održan parastos palim željezničarima u Odbrambeno – otadžbinskom ratu. Parastosu su prisustvovali i vijence položili predstavnici Boračke organizacije Željeznica Republike Srpske, Uprave ŽRS i željezničkih sindikata.

Slavko Gligorić, v. d. generalnog direktora Željeznica Srpske je sve prisutne podsjetio na ovo teško vrijeme kada se obilježava Krsna slava Željeznica i Dan željezničara zbog epidemije korona virusa, izražavajući nadu povratka normalnim aktivnostima i našim radnim poslovima.

On je podsjetio na još jedan važan proces koji je u toku na Željeznicama Srpske, proces restrukturiranja koji je ušao u svoju finalnu fazu, potrebi na njegovom istrajavanju, da bi se ušlo u fazu novog organizovanja.

-U ovom momentu Željeznice su u fazi restrukturiranja. Možemo slobodno reći njenom finalnom dijelu, a na svim radnicima Željeznica su velike obaveze i odgovornosti da ovaj proces restrukturiranja doživi uspjeh. Nadamo se, naravno svjesni ove teške situacije koja vlada i koja se odražava na poslovni uspjeh, da će ovo vrijeme stati kada je u pitanju virus korona i da ćemo nastaviti započete aktivnosti. Kako bi istrajali do kraja na planu restrukturiranja, završili ga i ušli u fazu novog organizovanja i završetka ovoga procesa – rekao je Gligorić.

U završnoj poruci v. d. generalnog direktora Slavko Gligorić je čestitao Krsnu slavu i Dan željezničara svim radnicima zaposlenim na Željeznicama Republike Srpske. Poželio im je svu sreću, zdravlje njima i njihovim porodicama, izražavajući nadu u kolektivni duh očuvanja i jačanja ŽRS. Ne sumnjajući da će svi zajedno u tome uspjeti.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Željeznice Republike Srpske – Krsna slava i Dan željezničara