Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Uprava Želјeznica Republike Srpske izdala je svojim radnicima ukupno 685 dozvola za kretanje za vreme policijskog časa, a u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije RS, rekao je novinarima u Doboju, vršilac dužnosti generalnog direktora Želјeznica Republike Srpske, Slavko Gligorić.

Opširnije...

Okružni privredni sud u Doboju, na predlog Željeznica Republike Srpske, doneo je  16.3.2020. godine, Rešenje o otvaranju postupka restrukturiranja Željeznica Republike Srpske.

Opširnije...

Uprava Željeznica Republike Srpske na danas održanoj 26. vanrednoj sednici, usvojila je „Plan prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID -19“ u Željeznicama Republike Srpske a.d. Doboj.

Opširnije...

Uprava Željeznica Republike Srpske na danas održanoj vanrednoj sednici, donela je odluku o hitnoj izradi „Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama“ a povodom trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, u cilјu prevencije , zaštite i kontrole širenja nove korona virusne bolesti (COVID-19).

Opširnije...

U cilјu prevencije i kontrole infekcije nove korona virusne bolesti (COVID-19) Institut za javno zdravstvo Republike Srtpske, izdao je Uputstvo o načinu čišćenja i merama dezinfekcije vozila i staničnih mesta, svih javnih prevoznika u Republici Srpskoj.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com