Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Doboju, vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić, prezentovao je aktivnosti koje se provode u okviru projekta restrukturisanja ŽRS, te najavio raspisivanje javnog oglasa za prijem najneophodnijih radnika u izvršnoj službi.

Opširnije...

Na danas održanoj novogodišnjoj konferenciji za medije Željeznica Republike Srpske, prestavljeni su rezultati rada za period 11 meseci 2019. godine, provedene planirane aktivnosti, proces restrukturisanja ŽRS koji se odvija po planu, te su najavljeni planovi preduzeća za 2020. godinu.

Opširnije...

Novogodišnji prijem za rukovodioce, saradnike i predstavnike sindikata u Željeznicama Republike Srpske organizovan je tradicionalno i na kraju kalendarske 2019. godine, kako bi se sumirali rezultati rada, ocenilo šta je bilo dobro, šta je neophodno menjati i na čemu treba više raditi u narednoj godini.

Opširnije...

Predstavnici kompanije Geismar iz Francuske, svetski poznatog  proizvođača željezničkih voznih sredstava kao i opreme za održavanje željezničke infrastrukture, posetili su Željeznice Republike Srpske povodom uspešno  realizovanog ugovora  iz LOT-a 3,  međunarodnog tendera po projektu PM 01/17, nabavka mehanizacije za održavanje pruga, pružnih i putnih vozila.

Opširnije...

Želјeznice Republike Srpske već tradicionalno na kraju još jedne kalendarske godine, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, za decu svojih radnika organizovale su podelu novogodišnjih paketića u vozovima u Doboju, Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com