Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske završile su značajan posao u stanici Šamac, gde su remontovana  dva energetska transformatora čime je na duži period obezbeđena sigurnost napajanja kontaktne mreže, te samim tim osigurana i veća bezbednost u odvijanju željezničkog saobraćaja.

Opširnije...

Uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Želјeznice Republike Srpske, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne je važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća ali i za Republiku Srpsku, rečeno je na sastanku održanom u Vladi RS.

Opširnije...

Na inicijativu Sektora za vuču vozova i Samostalnog sindikata mašinovođa i uz njihovu pomoć, kao i pomoć Uprave ŽRS, radnici i rukovodioci vuče vozova su akcijaški, vrijedno, pristupili kompletnom saniranju prostorija koje se nalaze u sklopu Servisu vuče, kao i samog Servisa vuče i prostorija garderobe Sekcije za OŠV Doboj.

Opširnije...

Nastavak radova u okviru realizacije projekta energetske efikasnosti u Željeznicama Republike Srpske, provodi se u okviru redovnog investicionog održavanja planiranog za period 2019 – 2021. godina.

Opširnije...

Predstavnici kompanije Dragon Maritime, koja se  bavi domaćim i međunarodnim uslugama pomorskog kontejnerskog transporta sa  poslovnicom u  Sarajevu, uz podršku ovlaštene agencije za posredovanje u komunikaciji Inelex iz Sarajeva, donirali su Željeznicama Republike Srpske 3000 komada zaštitnih maski.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com