Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nakon što je na prugama Željeznica Republike Srpske izvršeno merenje geometrijskih parametara kontaktne mreže, prvi preliminarni rezultati pokazali su da stanje kontaktne mreže, zadovoljava propisane standarde.

Opširnije...

Cilј kampanje "Oprezni paze na putne prelaze", koja je u toku u Republici Srpskoj, je da se u saradnji sa lokalnim zajednicama unapredi bezbednost saobraćaja na putnim prelazima,smanji broj nesreća sa smrtnim posledicama, te probudi svest i pojača odgovornost kod učesnika u drumskom saobraćaju, zajednički je stav učesnika kampanje u Banjaluci i Čelincu.

Opširnije...

Nakon radnog sastanaka i obilaska putnog prelaza „Trinaesta“ ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedelјko Ćorić, rekao je da su relevantne institucije donele važne zaklјučke na osnovu kojih će biti izrađen dinamički plan aktivnosti, s cilјem pobolјašanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Opširnije...

U Republici Srpskoj  u sredu 24. marta 2021. godine  u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS,Inspektorata RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Auto moto Saveza RS i Želјeznica Republike Srpske počinje preventivna kampanja pod nazivom „Oprezni paze na putne prelaze“.

Opširnije...

Vlada Republike Srpske na juče održanoj 113. sednici u Banjaluci, nakon što je razmotrila Informaciju o organizaciji Želјeznica Republike Srpske, i saglasila se da preduzeće bude organizovano kao holding, donela je Zaklјučak o budućoj organizaciji ŽRS.

Opširnije...

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com