Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U organizaciji Željeznica Republike Srpske i ove godine upriličena je podela novogodišnjih paketića u svim željezničkim čvorovima u novogodišnjim vozovima u Novom Gradu, Prijedoru, Banjaluci i Doboju.

Podeljeno je ukupno 600 slatkih paketa mališanima koji su uz zvuke lokomotive i zvona koja su najavljivala dolazak Deda Mraza uzbuđeno krenuli u novogodišnju vožnju.

- Uprava Željeznica Republike i ove godine obezbedila je novogodišnje paketiće za mališane čiji su roditelji zaposleni u našem preduzeću. Samo u čvoru Doboj danas je podeljeno ukupno 337 paketića. Mališani su svoje paketiće dobili u vozu koji ih je i ove godine vozio na relaciji Doboj – Osječani –Doboj – rekao je Nebojša Radojčić, direktor Sekcije za Saobraćajno transportnu delatnost u Doboju.

Banjalučki mališani su svoju novogodišnju avanturu doživeli u vozu na relaciji Banjaluka – Čelinac – Banjaluka.

-Ove godine u Banjaluci smo za decu naših zaposlenih obezbedili 130 paketića, dok su sindikalne organizacije sakupile sredstva za 42 paketića koja smo darovali deci sa posebnim potrebama iz centra “Svjetlice” u Banjaluci. Svake godine u sklopu naše novogodišnje akcije upriličimo i zajedničku novogodišnju vožnju i druženje, a ove godine obezbedili smo pet  putničkih kola - rekao je Sretko Tubak, direktor Sekcije za STD BanjaLuka.

Pedeset devet novogodišnjih paketića podeljeno je i mališanima u Novom Gradu, te sedamdeset četiri u Prijedoru, svoju novogodišnju voznju Novljani su imali do Dobrljina a mali Prijedorčani do Omarske.