Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Predstavnici kompanije Dragon Maritime, koja se  bavi domaćim i međunarodnim uslugama pomorskog kontejnerskog transporta sa  poslovnicom u  Sarajevu, uz podršku ovlaštene agencije za posredovanje u komunikaciji Inelex iz Sarajeva, donirali su Željeznicama Republike Srpske 3000 komada zaštitnih maski.

Na sastanku sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske članovima uprave i saradnicima, direktorka kompanije Dragon Maritime iz Sarajeva Meliha Mujezinović, istakla je da im je prevashodni cilj bio pružiti podršku i  pomoć na način koji je u ovim trenucima u borbi sa pandemijom virusa korona najučinkovitiji.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske, Slavko Gligorić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo pre svega na dobroj i humanoj nameri kompanije Dragon Maritime, da u teškim vremenima uzrokovanim pandemijom COVIDA – 19, na ovaj način pomogne organizacijama, preduzećima i institucijama kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj.

Predstavnici obe kompanije iskazali su zainteresovanost i za uspostavljanje buduće poslovne saradnje u cilju unapređenja, razvoja i zajedničkog interesa u  transportnim delatnostima, a u okviru realizacije planova za pružanje još kvalitenijih usluga svojim korisnicima.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com