Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na inicijativu Sektora za vuču vozova i Samostalnog sindikata mašinovođa i uz njihovu pomoć, kao i pomoć Uprave ŽRS, radnici i rukovodioci vuče vozova su akcijaški, vrijedno, pristupili kompletnom saniranju prostorija koje se nalaze u sklopu Servisu vuče, kao i samog Servisa vuče i prostorija garderobe Sekcije za OŠV Doboj.

Trenutno su završeni radovi na zamjeni krova prostorije za boravak radnika i prostorije vanjskog nadzornika. Zamijenjena je kompletna stolarija na pomenutim prostorijama, razvedena je nova električna instalacija, završeni radovi na plafonu, a pripremljeni su zidovi i podovi za postavljanje pločica.

 -U razgovoru sa predsjednikom SSM došli smo na ideju da adaptiramo prostorije koje se nalaze u Servisu vuče, halu za servisne preglede i kupatila koja se nalaze u prostoriji garderobe Sekcije za OŠV Doboj. Usljed smanjenog obima rada rudnika Omarska i remonta u željezari Zenica u  julu i avgustu 2020.godine došlo je do izostanka prevoza rude u punom kapacitetu. U tom smislu angažovane su mašinovođe koji raspolažu sa vještinama limarskih, vodoinstalaterskih i drugih radova da izvrše sanaciju – ističe jedan od onih od kojih je krenula inicijativa za sanaciju direktor Sektora za vuču vozova Predrag Pecikoza.

U Servisu za servisne preglede, gdje se obavljaju servisni pregledi lokomotiva, planirana je ugradnja kalorifera za grijanje hale Servisa, kao i sređivanje rolo i velikih metalnih vrata. Nakon toga planirana je i sanacija mokrih čvorova i kupatila koja se nalaze u zgradi garderobe Sekcije za OŠV Doboj.

Nakon kompletno završenih i planiranih radova radnici dobijaju bolje uslove za rad i korištenje odmora, čime se postižu daleko efektivniji radni rezultati, a mašinovođe dobijaju kvalitetnije pripremljena vučna vozila za rad.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com