Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nakon tragedije koja se sinoć dogodila u Prijedoru, kada je nažalost nastradao sedamnaestogodišnji dečak koji se popeo na cisternu i stradao od strujnog udara, Želјeznice Republike Srpske iznova apeluju na stanovništvo koje se kreće ili živi u blizini pruge.

Želјeznice Republike Srpske upućuju najiskrenije saučešće porodici dečaka nastradalog od strujnog udara, te apeluju da svi građani poštuju želјezničke propise, ne ignorišu postavlјene znakove upozorenja, te sačuvaju svoje i tuđe živote.

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hilјada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovolјno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udalјen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Želјeznice Republike Srpske apeluju i podsećaju  stanovništvo da su u obavezi da poštuju propise i znakove upozorenja, da ne hodaju po pruzi i da se ne penju na želјeznička vozila, kako bi se sprečili tragični događaji i sačuvali lјudski životi.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com