Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Poštovane dame, drage koleginice.

Osmi mart, međunarodni Dan žena, svake godine nas podseti na emancipaciju, ravnopravnost i prava žena koja ni u današnjem vremenu nije lako ostvariti.

Zbog svakodnevne borbe kao majke, supruge, rukovodioca i radnice, žena zaslužuje mesto u društvu sigurno bolјe i cenjenije.

Još jedna poslovna godina u koju smo zajedno zakoračili i u našem kolektivu, širom Evrope i u okviru Zajednice evropskih želјeznica ukazuje na neophodnost borbe protiv nejednakosti polova u svim sferama društva. Svesni smo činjenice da je neophodna veća agažovanost žena na odgovornim položajima i na tome ćemo svakako raditi zajedno sa vama.

Želјeznice Republike Srpske kao kolektiv koji danas zapošlјava 350 žena na različitim poslovima, nastoje da osiguraju upravo osnovna prava žene kao radnika, rukovodioca i saradnika.Ukoliko ponekad izgubimo iz vida da ste zaista nežniji pol ali svakako sposobne, mudre i neretko jače od muškog pola u mnogim životnim bitkama, oprostite nam.

U svojim nastojanjima i želјama da vam ovaj i svaki naredni praznik donese prosperitet i uspešnu poslovnu godinu,želimo vam da dobre rezultate kao i male ili velike cilјeve koje ste pred sebe postavile u poslovnim i privatnim planovima,ostvarite u narednom periodu.

Ceneći vaš doprinos u svim segmentima rada našeg kolektiva, upućujemo vama, kao i svim ostalim damama, iskrene čestitke povodom Osmog marta – međunarodnog praznika žena.

                                                                                                               UPRAVA ŽELjEZNICA REPUBLIKE SRPSKE

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com