Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, svim vernicima pravoslavne veroispovesti, želјezničarima kao i korisnicima usluga želјezničkog saobraćaja, upućujemo najiskrenije čestitke.

Neka vam radost praznika Hristovog vaskrsnuća, krune hrišćanske vere i večnog spasenja podari duhovni mir, veru i nadu da će vreme koje dolazi biti obeleženo istinskim vrednostima posvećenim lјubavi, miru, razumevanju kao i poštovanju među lјudima i narodima.

U dane praznovanja slavimo život i prisećamo se simbolike Vaskrsa, sadržane u istinskim i neprolaznim vrednostima pravoslavne hrišćanske vere na kojima se gradi međusobno poštovanje, tolerancija i razumevanje.

Uz najbolјe želјe da predstojeći praznik vaskrsenja Hristovog ispuni srca i obasja sve naše domove pozdravlјamo vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom:

Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse!

Uprava Željeznica Republike Srpske

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com