Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U srijedu 12. maja Željeznice Republike Srpske su obilježile svoju Krsnu slavu i Dan željezničara 12. maj.

Obilježavanju praznika Željeznice u zgradi Uprave u Doboju su pored rukovodstva ŽRS na čelu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Željka Radića, prisustvovali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, predstavnici Boračke organizacije ŽRS, Sindikata, Gradske boračke organizacije Doboja i drugi.

Ispred centralnog spomenika služen je parastos i položeni vijenci za pale željezničare Odbrambeno-otadžbinskog rata njih 262, koji su svoje živote ugradili u temelje stvaranja Republike Srpske. Nakon lomljenja slavskog kolača prisutnima su se obratili direktor Željeznica  Željko Radić, koji je podsjetio sve prisutne na važan proces restrukturiranja Željeznica Republike Srpske i  i istrajavanje na njegovom završetku. U obraćanju prisutnima ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić je izrazio podršku rukovodstvu Željeznica u njihovoj borbi sa izazovima restrukturiranja i zaželio im uspjeh.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com