Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Predstavnici kineske projektantske kompanije „CRDC“ - China Railway Design Corporation  sa predstavništvom u Srbiji,  boravili su u radnoj poseti  Željeznicama Republike Srpske, i sa članovima uprave preduzeća razgovarali o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje, planiranim projektima  Željeznica Republike Srpske, rekonstrukciji i modernizaciji pruga, kao i potencijalnim rešenjima i modelima finansiranja.

Nakon sastanka  i prezentacije  u okviru koje je članovima kineske delegacije predstavljeno trenutno stanje željezničkog sektora, kao i planovi i potrebe preduzeća u cilju unapređenja i modernizacije, upriličen je i obilazak željezničke stanice u Doboju.

„CRDC“ - China Railway Design Corporation je projektantsko preduzeće i svetski poznata grupacija pod upravom Kineskih željeznica, svrstana među prvih stotinu projektantskih kuća u Kini.

Prema ukupnoj snazi, “CRDC“ se nalazi na vrhu liste najboljih kineskih preduzeća iz oblasti geotehničkih istraživanja i projektovanja, i spada u visoko-tehnološka preduzeća prepoznata od strane kineske države.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com