Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

U povodu 14. februara, Dana boraca odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, zaposlenina Željeznicama RS i ove godine iskazali su poštovanje prema poginulim kolegama.

Minutom ćutanja i sjećanjem na 305 poginulih željezničara u proteklom ratu odata je pošta, položeni vijenci i cvijeće naspomen-obilježje u holu upravne zgrade u Doboju.
- I danas, kao i svake godine 14. februara, s dužnim poštovanjem sjetimo se poginulih kolega koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Ono što nas i dalje tišti jeste problematika oko izgradnje centralnog spomenika. Iskreno se nadamo da će u ovoj godini taj značajan posao biti uspješno završen – rekao je Duško Anić, predsjednik Boračke organizacije čvora Doboj.
Na spomen-obilježje poginulim željezničarima cvijeće su položili predstavnici Boračke organizacije čvor Doboj, predstavnici Uprave ŽRS i Samostalni sindikat mašinovođa.Vijenci i cvijeće, u znak sjećanja na poginule željezničare, položeni su i u sekcijama za vuču vozova i održavanje šinskih vozila u Doboju.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com