Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Nadzire rad Uprave i poslovanje Društva, predlaže akte Skupštini akcionara i donosi akte iz svoje nadležnosti. Nadzorni odbor imenuje i razrješava generalnog direktora i izvršne direktore, donosi smjernice o nabavkama i odluke o investiranju, daje prijedloge Skupštini akcionara o poslovnoj saradnji, povezivanju sa drugim društvima i osnivanju novih društava. Pored navedenih, obavlja i druge poslove iz svoje nadležnosti utvrđene zakonom, Statutom i drugim aktima Društva.

Predsjednik i članovi Nadzornog odbora
Miloš Bukejlović, predsjednik Nadzornog odbora
Dijana Kalenić, zamjenik predsjednika
Mladen Lazarević, član
Aleksander Ignjić, član
Slavica Živković, član

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
tel: + 387 53 209 020
faks: + 387 53 209 020

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com