04.08.2023

Vijesti

Intenziviranje želјezničke saradnje Srpske i Srbije

Intenziviranje želјezničke saradnje Srpske i Srbije

Vršilac dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnica Srbije Nebojša Šurlan, boravio je danas u radnoj poseti Želјeznicama Republike Srpske u Doboju, gde je sa članovima uprave razgovarao o uspostavlјanju čvršće saradnje između želјezničkih kompanija, prevashodno na polјu želјezničke infrastrukture u Srpskoj.

Generalni direktor Želјeznica Republike Srpske Slađan Jović, izrazio je zahvalnost Infrastrukturi železnica Srbije na ustuplјenim mernim kolima, kojima će se u narednom periodu vršiti značajne aktivnosti na geometrijskom merenju i ispitivanju parametara mreže pruga Želјeznica Republike Srpske.

Na sastanku je bilo reči i o ostalim budućim zajedničkim aktivnostima, kao i potencijalnim projektima na unapređenju želјezničke infrastrukturne mreže.

Sastanku su prisustvovali i izvršni direktor Poslova infrastrukture Dragan Zelenković, izvršni direktor Poslova operacija Želјko Radić, te menadžer za pravne i korporativne poslove ispred Infrastrukture železnica Srbije Velibor Samardžić.