Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obavještavaju putnike koji su 2. decembra 2017. godine planirali putovanje na relaciji  Doboj – Banjaluka i 2. i 3. decembra 2017. godine na relaciji Banjaluka – Doboj, da su vožnje u navedenim danima otkazane.

Ovakva odluka donesena je zajedničkom procjenom  Željeznica Federacije BiH i Željeznica Republike Srpske iz razloga postojanju visokog rizika narušavanja javnog reda i mira kao i eventualnog oštećenja imovine ŽFBH.

Radi se o planiranom putovanju grupe navijača u Sarajevo na fudbalsku utakmicu koja je zakazana za 2. decembar, te je po prikupljenim informacijama ovakva mjera zaštite i sprečavanja nereda bilo koje vrste bila neophodna.

Svim putnicima Željeznice Republike Srpske zahvaljuju se na razumijevanju.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com