Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske organizovaće besplatan prevoz za planinare, učesnike tradicionalne planinarske akcije pod nazivom „Memorijalni pohod – Dejanović Milka“.

Prevoz vozom na relaciji Banjaluka – Snjegotina – Čelinac obezbijeđen je za ukupno 45 članova Planinarskog  saveza Republike Srpske PSD „Telekom – Poštar“ iz Banjaluke.

Vožnja planinara biće upriličena u subotu 24.2.2018. godine sa polaskom iz Banjaluke u 07.32 i povratkom iz Čelinca u 17.04 časova.

Željeznice Republike Srpske svoju saradnju sa Planinarskim savezom Republike Srpske njeguju već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo.

Promocija željezničkog saobraćaja, planinarstva kao sporta kao i upoznavanje prirodnih ljepota i znamenitosti Republike Srpske, zajednički je cilj u okviru akcije koju su Željeznice Republike Srpske i ove godine nesebično pomogle.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com