Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na području željezničke stanice Doboj danas, u 11.10 časova, došlo je do vanrednog događaja u kome je povrijeđen Borislav Dejanović, pisar kola u stanici Doboj, koji je, u svjesnom stanju, kolima hitne pomoći odmah prebačen u dobojsku bolnicu „ Sveti apostol Luka“.

Zbog zadobijenih povreda, nakon ukazane ljekarske pomoći, povrijeđeni radnik ŽRS prebačen je u Banjaluku i prema informacijama ljekara dobojske bolnice nije životno ugrožen.

Do nezgode je došlo na sjevernoj strani stanice Doboj na sedmom  kolosijeku, kada je prilikom manevarske vožnje  lokomotive ŽRS broj 441-806 sa tog kolosijeka doslo do ostvarivanja čeonog kontakta radnika sa lijevom bočnom stranom lokomotive.

Uviđaj su izvršili pripadnici policijske stanice PS-2 Doboj i komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com