Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obavještavaju stanovništvo grada Prijedora, kao i sve učesnike u saobraćaju, da će zbog planiranih radova na putnom prelazu „Silos“ na dionici pruge Banjaluka – Prijedor, doći do privremene  obustave saobraćaja u četvrtak , 19. i petak, 20. aprila 2018. godine.

Radovi se odnose na zamjenu patosnica i regulisanje nivelete kolosijeka na putnom prelazu u km 147+987.

Privemena obustava saobraćaja  u vremenu od  8 časova 19 –tog do 17h 20-tog aprila odnosi se na ulice Brane Prokopića od raskrsnice sa Rudničkom ulicom do raskrsnice sa ulicom Luke Stojanovića u naselju Orlovača u Prijedoru.

Željeznice Republike Srpske se zahvaljuju svim učesnicima u saobraćaju na razumijevanju.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com