Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Sinoć, 17. maja 2018. godine, u 19.26 časova u naselju Kostajnica kod Doboja na željezničkom području došlo je do udesa u kome je život izgubila Milica Blagojević (1945).

Do vanrednog događaja došlo je na lijevom kolosijeku pruge S. Kostajnica – Doboj, u km 80+095 van putnog prelaza na željezničkom području prilikom naleta voza na treće lice koje se nalazilo na kolosijeku.

Voz Željeznica Federacije BiH saobraćao je na relaciji Sarajevo – Banjaluka.

O ovom događaju odmah je obaviještena Služba hitne pomoći, policija i komisije za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske i Željeznica Federacije BiH, koji su izvršili uviđaj.

Uzrok vanrednog događaja je nepažnja trećeg lica koja je, nažalost, završila smrtnim ishodom.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com