Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Na dijelu pruge Tuzla  - Doboj između ukrsnice Suvo Polje i stanice Sočkovac jutros u 05.26 časova došlo je do vanrednog događaja sa smrtnim ishodom na otvorenoj pruzi  van putnog prelaza.

Do udesa je došlo naletom teretnog voza na treće lice S.R. (1953), u kome je S.R. izgubila život. Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane pripadnika Policijske stanice Doboj 2 i nadležnih inspektora.

Nakon nadležnih iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,  Komisija  za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske obavila je svoj dio posla. Uzrok  ovog vanrednog događaja i tragedije koja se dogodila trenutno je u procesu utvrđivanja.

Željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge ponovo je uspostavljen u 10 časova.

Željeznice Republike Srpske izražavaju iskreno žaljenje zbog tragičnog događaja i apeluju na stanovništvo da kao učesnici u saobraćaju, bilo da su pješaci ili vozači, poštuju zakonom predviđene i  utvrđene propise prilikom prelaska preko pruge.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com