Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Jutros u 7 časova i 20 minuta na delu pruge između ukrsnice Jošavka i stanice Čelinac, na putnom prelazu  „Bojići“, dogodio se vanredni događaj kada je teretni voz naleteo je na putničko motorno vozilo koje je u tom momentu stajalo u profilu sa desne strane pruge.

Povređeni vozač putničkog vozila odmah je ambulantnim kolima hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjaluci, gde se utvrđuje stepen zadobijenih povreda.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

Redovnom procedurom i alkotestiranjem na licu mesta, utvrđeno je da je nalaz mašinovođe koji je vozio voz uredan, te da nema tragova alkohola u krvi.

Nakon završetka uviđaja, utvrđeno je da je do vanrednog događaja došlo usled nepažnje vozača putničkog motornog vozila.

Željeznički saobraćaj na ovom delu pruge ponovo je uspostavljen u 9 časova i 35 minuta.

Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju, kako nebi dolazilo do ovakvih vanrednih događaja, da poštuju saobraćajne propise prilikom prelaska preko pruge, te imaju na umu da je obavezno zaustavljanje ispred putnih prelaza, jer voz uvek ima prednost.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com