Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju putnike i sve druge korisnike željezničkih usluga, da je večeras u 19 časova i 25 minuta, ponovo uspostavljen redovan željeznički saobraćaj na relaciji Doboj – Banjaluka.

Nakon što su otklonjene sve posledice vanrednog događaja od 06.01.2019. godine, na delu pruge između staničnih mesta Snjegotina i Jošavka, pruga je puštena u redovno saobraćanje za vozove.

Mašinovođa Željeznica Republike Srpske koji je povređen usled vanrednog događaja, naleta voza na odron na pruzi, operisan je i uspešno se oporavlja u Kliničkom centru u Banjaluci.

Željeznice Republike Srpske zahvaljuju svim putnicima i korisnicima željezničkih usluga, na razumevanju i strpljenju dok su trajali radovi na ponovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com