Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske danas počinju sa izmirivanjem preostalih dugovanja prema bivšim radnicima, koji su u ranijem periodu iz različitih razloga napustili Željeznice Republike Srpske.

Nakon što je završena procedura provere i odobrenja zahteva za povlačenje druge tranše kreditnih sredstava Svetske banke,  u projektu restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, druga tranša u iznosu od 9 miliona eura od danas je operativna.

Pored zaostalih dugovanja prema bivšim radnicima, finansijskim sredstvima iz druge tranše kredita Svetske banke, uporedo će biće izmirena i dugovanja prema Poreskoj upravi Republike Srpske.

Finansijskim sredstvima iz druge tranše kredita biće izmirena dugovanja po osnovu toplog obroka, regresa, prevoza kao i naknade za tkz. kilometar sat.

Sve aktivnosti u projektu restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, provode se uz podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza RS, kao i stručnog tima Svetske banke.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com