Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju stanovništvo koje živi ili se kreće u neposrednoj blizini pruge da će radnici Sekcije za održavanje pruga Banja Luka, u periodu od 21. juna do 5. jula ove godine, vršiti hemijsko uništavanje korova na pruzi.

Hemijsko tretiranje korova na pruzi biće vršeno u opštinama: Novi Grad, Kostajnica, Čelinac i Prnjavor te u gradovima Prijedor i Banjaluka.

Akcijom su obuhvaćeni pružni pravci: Novi Grad -Blatna, Dobrljin -Novi Grad -Blagaj, Omarska - Prijedor - Blagaj, Omarska - Banjaluka- Čelinac.

Tretiranje korova biće vršeno hemijskim sredstvima na bazi glifosat-monoizopropilamino soli.

Navedena materija nalazi se na listi dozvoljenih herbicida.

U promet je stavljena Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske broj: 12.03.3-330-67/18 od 12.03.2018  i Rešenjem o registraciji za zašitu bilja broj: 12.03.3-11177/13 od 11.12.2013.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com