Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Danas u 14:10 časova teretni voz ŽRS koji je saobraćao na relaciji Zenica-Omarska sa praznim vagonima iskočio je iz šina između Jošavke i Čelinca zbog čega je došlo do prekida želјezničkog saobraćaja.

Želјeznice RS će organizovati autobuski saobraćaj između Jošavke i Banjaluke za sve putnike koji putuju lokalnim vozom na relaciji Banjaluka-Doboj i Doboj-Banjaluka i putnike brzog voza na relaciji Banjaluka-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka.

Na lice mjesta odmah su izašle ekipe Želјeznica Republike Srpske radi utvrđivanja uzroka i otklanjanja poslјedica ovog vanrednog događaja.

Želјeznice Republike Srpske mole sve putnike za razumijevanje i strplјenje dok traju radovi na redovnom uspostavlјanju želјezničkog saobraćaja.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com