Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju putnike kao i sve ostale korisnike željezničkog saobraćaja, da se zbog izvođenja radova na prokopu trupa pruge na području Federacije BiH, na delu pruge Bos. Poljana – Lukavac, u subotu  9. novembra putnički vozovi  koji saobraćaju na relaciji Doboj – Tuzla – Doboj otkazuju na relaciji Petrovo Novo – Tuzla- Petrovo Novo.

U nedelju 10. novembra, prvi jutarnji voz koji saobraća na relaciji Tuzla – Doboj, otkazuje se na relaciji Petrovo Novo – Tuzla – Petrovo Novo.

Vozovi na relaciji Doboj – Petrovo Novo – Doboj redovno će prevoziti putnike.

Pruga će biti zatvorena za željeznički saobraćaj zbog izgradnje oborinskog kolektora.

Zamenski drumski prevoz putnika na zahtev ŽFBiH neće biti angažovan.

U slučaju produžetka radova na pruzi na području Federacije BiH, putnici koji koriste usluge željezničkog prevoza Željeznica Republike Srpske sve informacije mogu dobiti na info - pultovima željezničkih stanica.

Željeznice Republike Srpske svim korisnicima željezničkog saobraćaja zahvaljuju  se na razumevanju, dok traju radovi.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com