Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obaveštavaju javnost kao i korisnike željezničkog putničkog saobraćaja, da se u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa, a na osnovu saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, u nedelju 22.3.2020. godine, od 00.01 časova, u potpunosti otkazuje lokalni putnički saobraćaj na svim relacijama.

Mera obustave kompletnog lokalnog putničkog saobraćaja na prugama Željeznica Republike Srpske biće na snazi do opoziva, a o svim eventualnim promenama, javnost će biti blagovremeno informisana.

Željeznice Republike Srpske zahvaljuju se na razumevanju, strpljenju i odgovornom ponašanju svim korisnicima željezničkog saobraćaja, tokom trajanja vanredne situacije, uzrokovane virusom COVID -19.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com