Željeznice Republike Srpske obavještavaju stanovništvo koje živi ili se kreće u neposrednoj blizini pruge da će radnici Sekcije za održavanje pruga Doboj, u periodu od 12. maja do 30. juna 2020. ove godine, vršiti uništavanje korova po pruzi.

Akcijom su obuhvaćeni pružni pravci: entitetska granica – Šamac – Doboj – Rječica – entitetska granica, entitetska granica – Petrovo Novo – Doboj, Doboj – Prisoje, državna granica – Brčko – entitetska granica, entitetska granica – Caparde – Zvornik Novi – državna granica i državna granica – Vardište – Višegrad, na dijelovima pruge koje održava Sekcija ZOP Doboj.

Za uništavanje korova koristiće se hemijsko sredstvo totalni herbicid aktivna materija glifosat – monoizopropilamino soli, razrijeđen sa vodom. Tretiranje će se vršiti motornom pumpom i ručnim prskalicama uz primjenu odgovarajućih zaštitnih mjera.