Želјeznice Republike Srpske obaveštavaju javnost da je u ponedelјak 15.06.2020. godine oko 14 časova u stanici Vrbanja, došlo je do vanrednog događaja uzrokovanog prirodnom elementarnom nepogodom.

Udar groma u neposrednoj blizini stanične zgrade prouzrokovao je kvar na elektronskom signalno- sigurnosnom uređaju sa pripadajućim osiguranjem putnog prelaza ,,Vrbanja“, usled čega je došlo do prekida komunikacije sa staničnim uređajem.

U toku dana otklonjen je kvar na signalno – sigurnosnom  uređaju u stanici Vrbanja.

Stručne službe Želјeznica Republike Srpske i dalјe su na licu mesta i rade na otklanjanju kvara na putnom prelazu „Vrbanja“ i posledica nastalih usled vanrednog događaja. Iz razloga neophodnosti zamene delova, izvršena je demontaža polubranika i zatamnjenje svetlosne signalizacije na putnom prelazu „Vrbanja“.

Putni prelaz „Vrbanja“ iz razloga izvođenja neophodnih radova i otklanjanja posledica uzrokovanih udarom groma, trenutno je neosiguran.

Dok se ne izvrši zamena delova, otkloni kvar i omogući nesmetano funkcionisanje putnog prelaza „Vrbanja“, svi vozovi će se zaustavlјati ispred ovog putnog prelaza, kako bi se izbeglo ugrožavanje bezbednosti saobraćaja.

Želјeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju na poštovanje saobraćajne signalizacije i obavezno zaustavlјanje ispred putnog prelaza prilikom prelaska pruge.

Želјeznice Republike Srpske zahvalјuju se svim učesnicima u saobraćaju na razumevanju i strplјenju dok traju radovi na putnom prelazu „Vrbanja“.