Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske obavještavaju vozače drumskih vozila da će na putnom prelazu „Trinaestica“ u km 151+715 pruge Doboj-Novi Grad privremeno biti obustavljen saobraćaj 19. i 20. jula ove godine.

Uneprekidnom intervalu od 36 časova, počevši od 7.00 časova 19. jula pa do 19.00 časova 20. jula, radnici Sekcije za održavanje pruga Banjaluka izvodiće radove na ugradnji gumenih patosnica radi omogućavanja bržeg i bezbjednijeg prelaska drumskih vozila preko željezničke pruge.

Prekida u odvijanju željezničkog saobraćaja neće biti jer će se radovi izvoditi u vrijeme kada na pruzi nema vozova.

U navedenom terminu, umjesto prelaska preko putnog prelaza „Trinaestica“,  učesnici u drumskom saobraćaju biće usmjeravani na alternativne pravce.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com