Kompanija

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) osnovane su 1992. godine sa sjedištem u Banjaluci, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Doboju, gradu koji je bio drugi po veličini željeznički čvor na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Željeznički saobraćaj spada u najbezbjednije i ekološki najprihvatljivije vidove prevoza.

Teretni saobraćaj

Sektor za željezničko-komercijalne poslove ŽRS a.d. Doboj se bavi prodajom usluga, prevoz roba. Prodaja usluga se vrši sklapanjem Ugovora o prevozu stvari sa korisnicima prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske ozvaničile su 30. septembra završetak radova na putnom prelazu „Trinaestica“.

Novoinstalisana oprema na osiguranju putnog prelaza u fazi je testiranja, slijedi probni rad koji mora zadovoljiti sve uslove neophodne za dobijanje upotrebne dozvole nakon čega će automatski putni prelaz biti pušten u eksploataciju.

I pored jasne i vidljive saobraćajne signalizacije, koju moraju poštovati svi učesnici u drumskom saobraćaju, Željeznice Republike Srpske su preduzele dodatne mjere i do puštanja u funkciju uređaja za automatsko osiguranje „trinaestice“ svoje vozove zaustavljaju prije nailaska na putni prelaz.

Ugrađeni polubranici ne bi trebalo da zbunjuju jer je putni prelaz osiguran andrejevim krstom, trouglom preglednosti i vertikalnim saobraćajnim znacima.

Drumska saobraćajna signalizacija upozorava učesnike u saobraćaju o nailasku na putni prelaz i obaveznom zaustavlјanju.

Signalizacija je veoma jasna i vidlјiva, a obaveza svakog vozača drumskog vozila je da se zaustavi ispred znaka STOP prije nego što pređe preko putnog prelaza.

JSN Teki is designed by JoomlaShine.com