06.01.2019

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Sinoć u 21 čas i 11 minuta na delu pruge između staničnih mesta Snjegotina i Jošavka, došlo je do vanrednog događaja, kada je putnički voz Željeznica Republike Srpske, naleteo na veliki snežni nanos i odron na pruzi.

Tom prilikom došlo je do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina.

Prilikom naleta putničkog voza na odron koji se nalazio na pruzi, povređen je mašinovođa Željeznica Republike Srpske, dok se jedna putnica iz voza požalila na nelagodu.

Povređeni mašinovođa odmah je ambulantnim kolima hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjaluci, gde je utvrđena povreda glave i lica, nakon čega je upućen na operacioni zahvat na licu.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske kao i drugi nadležni ispred ŽRS. Sve stručne ekipe Željeznica Republike Srpske su na terenu i intenzivno rade na ukljanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.Putnički voz Željeznica Republike Srpske saobraćao je na relaciji Doboj – Banjaluka.

Dok traju radovi na uspostavljanju željezničkog saobraćaja, Željeznice Republike Srpske sve putnike prevoze organizovanim prevozom.

Željeznice Republike Srpske mole sve putnike za razumevanje i strpljenje dok traju radovi na otklanjanju posledica vanrednog događaja i redovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja.