18.05.2024

Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči

Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči

Danas u 12 časova i 25 minuta na pruzi Šamac – Doboj, na putnom prelazu na izlazu iz opštine Modriča, desio se vanredni događaj, kada je putnički automobil koji se u tom momentu nalazio na putnom prelazu, podleteo pod lokomotivu Želјeznica Republike Srpske.

Mašinovođa je uvidevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisnma, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbeći.

Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja, pored službe Hitne pomoći izašli su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Želјeznica Republike Srpske.

Uviđaj je i dalјe u toku a povređenih u vanrednom događaju nema.

Putni prelaz u Modriči osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Želјeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posledice.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči