10.06.2022

Vijesti

Dan bezbednosti saobraćaja u Doboju

Dan bezbednosti saobraćaja u Doboju

U parku „Narodnih heroja“ u Doboju održana je manifestacija „Dan bezbednosti saobraćaja u Republici Srpskoj“ čiji je osnovni cilј i ove godine podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, buduće aktivnosti na unapređenju saobraćajne infrastrukture, kao i realizacija značajnih projekata koji će uticati na pobolјšanje sveukupnog stanja bezbednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

Tom prilikom u Gradskom parku upriličena je simulacija saobraćajne nezgode, kao i izložbene postavke Želјeznica Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Auto - moto saveza RS i Pošta Srpske.

U sklopu navedene manifestacije svečanom akademijom obeležen je i Dan Saobraćajnog fakulteta u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Manifestacija „Dan bezbednosti saobraćaja u Republici Srpskoj“ upriličena je u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Želјeznica Republike Srpske, Pošta Srpske, Saobraćajnog fakulteta u Doboju Univerziteta Istočno Sarajevo, Gradske uprave Doboj, Auto-moto saveza Republike Srpske, PU Doboj, Doma zdravlјa Doboj, Vatrogasne jedinice i Crvenog krsta Doboj.