26.12.2022

Vijesti

Novogodišnji vozovi Želјeznica Republike Srpske

Novogodišnji vozovi Želјeznica Republike Srpske

Želјeznice Republike Srpske nastavile su na kratko prekinutu tradiciju i za decu zaposlenih radnika organizovale "Novogodišnje vozove" i podelu novogodišnjih paketića.

Direktor Sektora za upravlјanje i regulisanje saobraćaja u Želјeznicama Republike Srpske Rade Cvijanović, izrazio je zadovolјstvo jer nakon pauze koja je postojala od 2019. godine i nemogućnosti organizovanja tradicionalnih novogodišnjih vozova, iz razloga prisustva pandemije i propisanih mera u cilјu sprečavanja širenja virusa u prethodnom periodu, ponovo u susret praznicima, podelu novogodišnjih paketića Želјeznice Republike Srpske za mališane, organizuju u vozovima širom Republike Srpske.

-Praznične novogodišnje vožnje u Želјeznicama Republike Srpske krenule su juče, kada smo za mališane organizovali druženje sa Deda Mrazovima, na relacijama od Novog Grada do Dobrlјina, iz Prijedora do Omarske i iz Banjaluke do Čelinca i nazad. Danas u Doboju takođe vlada pretpraznično raspoloženje, a naša relacija za novogodišnji voz je iz Doboja do opštine Stanari i nazad. Ove godine smo za decu naših zaposlenih radnika, uzrasta do sedam godina, obezbedili ukupno 356 novogodišnjih paketića. Juče je u Banjaluci je podelјeno 76, u Prijedoru 45, Novom Gradu 30 dok će u Doboju svoje paketiće danas od Deda Mraza dobiti 205 mališana – rekao je Cvijanović.

Tradicija koja se neguje već tri decenije, organizovana je i ove godine u saradnji sa sindikalnim organizacijama. Uprava Želјeznica Republike Srpske svake godine obezbedi novogodišnje paketiće, Sekcije saobraćajno transportne delatnosti i Vuče vozova organizuju vozove za prevoz dece, a sindikalne organizacije Želјeznica Republike Srpske organizuju podelu zajedno sa najpopularnijim dedicom u ovom periodu godine.

Želјeznice Republike Srpske svim mališanima kojima će novogodišnja vožnja svakako ostati kao draga uspomena, roditelјima, bakama i dekama koji su se danas družili sa nama, svim našim korisnicima, prijatelјima i komintentima žele srećne predstojeće praznike uz želјe za dobro zdravlјe, lične i porodične uspehe.