23.01.2019

Vijesti

Radni sastanak Uprave sa sindikatima

Radni sastanak Uprave sa sindikatima

Uprava Željeznica Republike Srpske održala je danas prvi radni sastanak u ovoj godini sa predsjednicima svih sindikata koji egzistiraju u preduzeću.

Sastanak je bio informativnog karaktera tokom koga su sindikalcima predočene trenutne aktivnosti menadžmenta, prije svega na realizaciji druge tranše kredita Svjetske banke, ali i drugim koje su od interesa za obje strane.

Predsjednik Uprave Zoran Ilinčić prisutne je upoznao sa detaljima u vezi sa isplatom zaostalih dugovanja koja su Željeznice završile sredstvima prve tranše i isplatama iz druge tranše koje su u toku, u skladu sa planom za realizaciju prve komponente, odnosno finansijskog restrukturisanja.

Na sastanku je bilo riječi i o kolektivnom ugovoru, sistematizaciji i mogućnostima za poboljšanje finansijskog položaja zaposlenih.

Razgovori o konkretnim prijedlozima rješenja biće organizovani nakon što se sindikati upoznaju sa finansijskom procjenom na koliko novca je moguće računati što je od velike važnosti za usaglašavanje stavki oko kojih još nije postignut dogovor.

I Uprava i sindikati saglasni su da je neophodno što prije nastaviti razgovore kako bi se došlo do najboljih rješenja.